Receptinformatie
Een heerlijk winterse braadslee bomvol groente, waarvoor je het fornuis niet hoeft vuil te maken. Na het snijden kan het namelijk zo de oven in!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder de stronk en de harde kern. Snijd de helften in de lengte door.
Snijd de bieten in blokjes en meng met wat olie en een ruime eetlepel balsamicoazijn, peper en zout. Laat even staan.
Was en snijd de pompoen in lange smalle repen, schillen is niet nodig. Meng met een scheutje olie, gedroogde tijm, peper en zout naar smaak.
Boen de kastanjechampignons indien nodig schoon. Snijd de grote in vier partjes en de kleine door de helft.
Schil de uien en snijd in 8 parten.
Koken
Verdeel de pompoen, biet, kastanjechampignons en de uienparten over de (grote) braadslee en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verdeel na 10 minuten de witlofrepen over de braadslee. Verbrokkel ook de geitenkaas erover. Doe er eventueel nog wat peper en zout op. Zet nog 10 minuten in de oven.
Serveren
Verdeel de witlofslee over vier borden en serveer direct.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.