Receptinformatie
Hmm! Oosterse kleuren en geuren in dit wokgerecht met lekker veel groenten én zelfgemaakte pindasaus. Een feestje op je bord!
Voorbereiding
Snijd de kip in reepjes.
Was en snijd de Chinese kool, de prei en de paprika’s in dunne reepjes.
Hak de kruiden fijn en de knoflookteen in stukjes.
Koken
Doe de pindakaas, 3 eetlepels water, de sojasaus en de knoflook in een keukenmachine of blender. Voeg 1,5 eetlepel honing toe. Voeg het sap van één helft van de limoen toe. Houd je van pittig? Doe er dan wat chilisaus of sambal bij.
Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een glad geheel. Voeg dan de noten toe en mix zodat er nog stukjes noot zichtbaar zijn.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
Braad de kip rondom goed aan en breng op smaak met peper en zout. Roerbak op hoog vuur. Voeg de prei toe en bak mee.
Voeg ook de paprikareepjes toe. Roerbak als laatste de kool en driekwart van de peterselie kort mee.
Serveren
Verdeel de noedels over vier diepe borden.
Verdeel de pindasaus over de noedels.
Schep op elk bord een deel van het groentenmengsel. Garneer met de rest van de peterselie en een partje limoen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.