Receptinformatie
Geen Amerikaanse barbecue zonder ‘cole slaw’. Vandaag maken we een eigen variant op deze traditionele koolsalade. Niet als bijgerecht, maar als hoofdgerecht, én: deels bereid óp de barbecue.
Voorbereiding
Ontdoe de maïskolf indien nodig van de bladeren.
Was en snijd de kool en wortel in flinterdunne reepjes.
Snijd de peterselie fijn, snijd de lente-ui in ringetjes.
Breng de barbecue op temperatuur.
Koken
Maak de dressing door de olie, azijn, honing en sesamzaadjes goed te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de kool en de wortel met de dressing. Zet apart en laat intrekken.
Bestrijk de kipfilets met wat olie en leg ze op de barbecue. Keer af en toe en gril in ongeveer 20 minuten gaar.
Bestrijk de maïskolf met wat olie en leg na 10 minuten erbij op de barbecue. Gril 10 minuten en keer regelmatig, zodat de korrels niet verbranden.
Snijd de maïskorrels van de kolf. Voeg ze toe aan de salade en meng door. Meng ook de lente-ui en peterselie door de salade (houd iets achter voor de garnering).
Serveren
Leg op elk bord een kipfilet en wat van de salade.
Garneer met peterselie, lente-ui en eventueel wat gehakte noten.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.