Receptinformatie
Hutspot met extra veel kleur; wanneer het buiten koud is heb je dat soms gewoon even nodig. Vind je in de winkel nog meer verschillende kleuren wortels? Die kunnen er ook gewoon in! Zo wordt je stamppotje nóg vrolijker.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in weinig water met wat zout in ± 20 minuten gaar.
Koken
Schil de wortelen, snijd ze in gelijke stukken doe ze samen met de in stukken gesneden ui, de schoongemaakte teentjes knoflook en wat verse tijm, in een ovenschaal.
Schenk er wat olijfolie over en rooster de groentes in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af (bewaar wat van het kookvocht), stamp de ze fijn met een pureestamper en voeg eventueel wat kookvocht toe om er een smeuïg geheel van te maken.
Meng er dan de geroosterde groente door en maak de kleurrijke hutspot verder op smaak met versgemalen peper.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.