stomen

Kip met kersencompote

Lekker met gebakken andijvie!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Snel te maken met een feestelijk resultaat. Chique op een doordeweekse dag of scoren in het weekend. Altijd goed!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Ontpit de kersen.

Bestrooi de kippendijfilets met peper en zout.

Koken

Smelt 2 eetlepels boter in een steelpan. Voeg de kersen, het sinaasappelsap, kaneelpoeder en basterdsuiker toe en laat het geheel aan de kook komen. Laat het mengsel op laag vuur 10 minuten pruttelen.

Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de kippendijfilets in 10 minuten aan weerszijden bruin.

Roer de maizena los met 1 eetlepel water. Breng het kersenmengsel opnieuw aan de kook, roer het maizenapapje erdoor en roer nog 30 seconden om de saus te binden.

Serveren

Leg de kippendijfilets op een schaal en schenk de kersensaus erover.