Receptinformatie
Voorbereiding
Laat de kip in water met het bouillonblokje, op een matig vuur in ongeveer 15 minuten voorgaren. En giet vervolgens af.
Maak de ui schoon en rasp deze op een grove rasp, maak de knoflook schoon en hak fijn. Maak ook de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.
Koken
Verwarm de olie in een grote sauspan, fruit hierin de geraspte ui samen met de knoflook goudbruin. Voeg de paprikablokjes toe en laat ze 2 minuten meegaren.
Voeg de tomatenketchup, 4 eetlepels Worcestershiresaus, de azijn, bruine suiker en sambal toe. Laat dit op een hoog vuur iets inkoken en het zuur van de azijn verdwijnen.
Voeg na ongeveer 5 minuten de tomatenblokjes toe laat ze even mee warmen en pureer de saus dan met een staafmixer, voeg de voorgegaarde kippenpootjes toe.
Maak de kip in oranjesaus verder op smaak met versgemalen peper, zout en wat Tabasco.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.