stomen

Kerstkrans van meringue en aardbei

Tip: de meringue schuimpjes kun je tot drie dagen van tevoren maken en op een droge plek bewaren.

Receptinformatie

Dessert
8 personen
Nagerecht
Meer dan 60 min

Breng een feestelijke sfeer op tafel met deze prachtige kerstkrans van meringue en aardbei. Het is een lichte, zoete traktatie die er niet alleen indrukwekkend uitziet, maar ook heerlijk en fris smaakt. Perfect om samen van te genieten tijdens een gezellig kerstdiner!

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Maak een beslagkom en de gardes schoon en vetvrij met wat citroensap.

Koken

Splits de eieren. De eidooiers gebruik je niet. Klop het eiwit met een mespuntje zout in de beslagkom tot er witte bubbels ontstaan.

Voeg dan de kristalsuiker toe. Klop stijf, zeef de poedersuiker en maizena erdoor en klop tot de meringue zo stijf is, dat je de beslagkom kunt omdraaien en er niets uitvalt.

Schep 8 bergjes eiwitschuim met een diameter van ongeveer 8 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de meringue voor 4 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de meringues nog twee uur afkoelen met de ovendeur op een kier.

Klop ondertussen de slagroom stijf. Je kunt eventueel 2 eetlepels suiker toevoegen, maar het is niet nodig voor het gerecht.

Leg de meringues in een cirkel. Schep de slagroom tussen de meringues en versier de krans met de aardbeien, frambozen, muntblaadjes en kerstversiering naar keuze.