Receptinformatie
Breng een feestelijke sfeer op tafel met deze prachtige kerstkrans van meringue en aardbei. Het is een lichte, zoete traktatie die er niet alleen indrukwekkend uitziet, maar ook heerlijk en fris smaakt. Perfect om samen van te genieten tijdens een gezellig kerstdiner!
Voorbereiding
Maak een beslagkom en de gardes schoon en vetvrij met wat citroensap.
Koken
Splits de eieren. De eidooiers gebruik je niet. Klop het eiwit met een mespuntje zout in de beslagkom tot er witte bubbels ontstaan.
Voeg dan de kristalsuiker toe. Klop stijf, zeef de poedersuiker en maizena erdoor en klop tot de meringue zo stijf is, dat je de beslagkom kunt omdraaien en er niets uitvalt.
Schep 8 bergjes eiwitschuim met een diameter van ongeveer 8 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de meringue voor 4 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de meringues nog twee uur afkoelen met de ovendeur op een kier.
Klop ondertussen de slagroom stijf. Je kunt eventueel 2 eetlepels suiker toevoegen, maar het is niet nodig voor het gerecht.
Leg de meringues in een cirkel. Schep de slagroom tussen de meringues en versier de krans met de aardbeien, frambozen, muntblaadjes en kerstversiering naar keuze.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.