Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven op 200 graden en vet de springvorm (25 cm) in met olie.
Voeg de witte bloem, suiker, ei en boter samen en mix het tot een goede taartbodem.
Verdeel het deeg in de springvorm en prik er verschillende gaatjes in.
Ontpit de kersen en vang vrijkomend sap in een kom apart op.
Koken
Zet de springvorm in de oven en bak het 15 minuten.
Nadat de taartbodem is afgekoeld verhoog je de ovenstand naar 240 graden. Mix in een grote kom de roomkaas, suiker, bloem, eieren en eierdooiers. Voeg als laatste de room toe.
Verdeel de vulling over de taartbodem en bak de taart zo’n 10 minuten op 240 graden.
Verlaag de temperatuur naar 110 en bak de cheesecake nog 1 uur. Zet de oven uit en laat de cheesecake 1 uur in de oven staan.
Laat daarna de cheesecake een aantal uren in de koelkast staan voor het beste resultaat, bij voorkeur 12 uur.
Week na het rusten de gelatineblaadjes in ruim koud water. Breng in een steelpan het bessensap en opgevangen kersensap met de vanillesuiker aan de kook, neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat iets afkoelen.
Serveren
Garneer de cheesecake met de ontpitte kersen.
Schenk de gelei als het net wat dikker begint te worden over de kersen en zet de taart in de koeling tot hij helemaal is afgekoeld.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.