Receptinformatie
Dit gerecht ziet eruit als een taartje en het is ook een feestje om te eten. Bovendien krijg je met dit gerecht een goed deel van je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Leg de voorgekookte noedels op een met bloem bestoven aanrechtblad en rol ze uit met een deegroller.
Verwijder het steeltje en de zaadlijst uit de puntpaprika's en snijd in lange dunne repen.
Was de aubergines en snijd in ronde plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik.
Snijd de lente-ui in ringen.
Koken
Rooster de sesamzaadjes lichtbruin.
Bestrijk de aubergineplakken met wat olie en grill of bak ze op hoog vuur gaar.
Bak de ‘noedelbodems’ in wat olie op matig vuur aan beide kanten goudbruin en warm.
Leg de ‘noedelbodems’ op borden en bak de paprika, spinazie en taugé met wat olie in de pan.
Serveren
Leg een deel van de aubergineplakken op de noedels. Doe er wat hoisinsaus op.
Leg wat van de spinazie met paprika en taugé op de aubergine.
Leg daarop de rest van de aubergineplakken met wat hoisinsaus. En daar bovenop de rest van het spinazie-paprika-taugé mengsel.
Strooi er lente-ui en geroosterde sesamzaadjes overheen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.