Receptinformatie
Weer of geen weer, met deze superverse cumelo salade heb je altijd 't zonnetje in huis! Een maaltijdsalade met Cumelo, appel, radijs en spelt met een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, honing, citroensap en -rasp en appelsap. Geserveerd met verse Italiaanse kruiden en mooie Parmezaanse kaaskrullen.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Maak de dressing door de olijfolie, appelsap, witte wijnazijn, honing, rasp van een halve citroen, sap van een kwart citroen en zout en peper naar smaak te mengen.
Snijd de Cumelo doormidden, verwijder de pitten en schil en snijd in blokjes.
Snijd de appel, verwijder het klokhuis en snijd in even grote blokjes.
Snijd dunne plakjes van de radijs, bijvoorbeeld met een mandoline.
Koken
Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af en laat afkoelen.
Hussel de spelt, Cumelo, appel en dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Serveren
Maak de salade af met de plakjes radijs, gesneden kruiden en tot slot maak je met een dunschiller Parmezaanse kaaskrullen om het af te maken.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.