Receptinformatie
Denk je aan Italië, dan denk je aan lasagne. Extra lekker met veel verse groente.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de tomaten, prei en paprika en schrap de winterpeen. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn en snijd de groente in stukjes.
Neem de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en hak ze fijn.
Koken
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de ui, knofl ook, winterpeen, prei, paprika en kruiden toe en bak deze 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de tomaten, de inhoud van het zakje lasagnesaus en daarna 300 ml melk toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 5 minuten zacht doorkoken.
Vet een ovenschaal met 1 eetlepel olie in. Schep een kwart van de saus op de bodem en dek dit af met lasagnebladen. Herhaal dit twee keer en eindig met een laag saus.
Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas. Bak de Italiaanse lasagne in het midden van de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.