Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Pel en snipper de ui. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Meng het gehakt met het ei, ketchup, ui en paprika en breng op smaak met een beetje zout een peper. Verdeel het gehakt over de bodem van een met olie ingevette ovenschaal.
Snijd de courgettes in plakjes. Snijd de mozzarella in plakjes. Verdeel de plakken courgette en mozzarella dakpansgewijs over de ovenschaal en bestrooi met Italiaanse kruiden.
Koken
Schuif de ovenschotel in de oven en bak in circa 20 minuten gaar.
Snijd de tomaten in blokjes. Pluk en scheur de blaadjes basilicum. Meng de tomaten met de basilicum, rucola, scheutje olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper. Pel en halveer de knoflook en wrijf de knoflook over de beschuiten. Verdeel het tomatenmengsel over de beschuiten.
Serveren
Verdeel de courgette-gehaktschotel over de borden. Serveer met de snelle bruschetta’s.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.