Receptinformatie
Van een Indische rijsttafel en de welbekende nasi Goreng kunnen we intens genieten. Maar de Indische keuken heeft meer verassingen zoals deze heerlijke pastei!
Voorbereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke kleine stukjes en kook ze in kokend water in ± 15 minuten gaar. Giet ze af.
Kook de eieren in 8 minuten hard, giet ze af, spoel ze koud en pel ze direct.
Verwarm de melk samen met de boter, stamp de gekookte aardappelen met een snufje nootmuskaat fijn, roer de warme melk erdoor en maak een smeuïge puree.
Verwarm de oven voor op 220˚C.
Maak de preien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Schil de worteltjes, snijd ze samen met de bleekselderij in dunne plakjes.
Koken
Bak het gehakt samen met de komijn, koriander, in de olie kruimig en voeg dan de prei, de erwtjes, de worteltjes en bleekselderij toe.
Maak op smaak met peper en zout.
Snijd de gepelde eieren in plakjes. Leg het gehakt-groentemengsel in een ingevette ovenschaal en leg de plakjes ei erop.
Strijk de puree erover uit met de achterkant van een natte lepel, eventueel met wat gesmolten boter of losgeklopt ei, zodat de schotel een prachtige kleur krijgt.
Bak de Indische pastei in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin.
Serveren
TIP: vervang de doperwtjes eventueel door sperziebonen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.