Indiase tomaten-linzensoep
Receptinformatie
Voorbereiding
Was de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de steelaanzetten. Snijd de tomaten in grote stukken. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en hak hem fijn.
Koken
Verhit de boter in een pan en fruit daarin de uien en de knoflook. Voeg peper, kurkuma, garam masala en komijn toe en laat even meebakken.
Doe de tomatenblokjes in de pan en laat het geheel al roerend nog 2 minuten sudderen. Afblussen met de groentebouillon en de kokosmelk. Voeg de linzen en het citroensap toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep vervolgens op laag vuur ca. 20 minuten sudderen. Proef ten slotte nog een keer en bestrooi de soep met de koriander.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.