Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Giet de kikkererwten af en spoel ze af. Hak de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/koriander">koriander</a> fijn. Meng in een hoge kom de helft van de koriander, het sap van de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/limoen">limoen</a> en de kikkererwten. Pureer de kikkererwten met een staafmixer tot een gladde puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Pel en snipper de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/rode-ui">ui</a>. Pel en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/knoflook">knoflook</a> fijn. Schil en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/gember">gember</a> fijn. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/aubergine">aubergine</a> in blokjes.
Koken
Leg de naanbroden op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de naanbroden met de kikkererwtenpuree en bestrooi met de oude kaas. Bak de naanbroden in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/sperziebonen">sperziebonen</a> en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen circa 3 minuten. Giet de sperziebonen af.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember, cayennepeper en komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de aubergine toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg er een scheutje water aan toe en bak nog twee minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak circa 2 minuten mee. Roer de resterende koriander erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
Verdeel de Indiase pizza’s over borden en verdeel de groenten over de pizza’s.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.