Receptinformatie
Trek in wat anders? Probeer eens deze supersnelle gele curry eens! Serveer de curry met wat naanbrood en rijst. Heerlijk, makkelijk en supersnel!
Voorbereiding
Hak de ui, knoflook, gember en chilipepers samen fijn in een keukenmachine, maar zorg ervoor dat er geen gladde puree ontstaat. Of hak alles fijn met een mes.
Koken
Verhit de olie in een koekenpan met zware bodem en bak het uienmengsel enkele minuten zonder het te laten kleuren. Voeg het komijnzaad en de kurkuma toe en roer 1 minuut.
Voeg de in dunne reepjes gesneden kool toe en roer ze door het uienmengsel, zodat ze kleuren. Voeg de gemalen komijn, koriander, het chilipoeder en wat zout en peper naar smaak toe.
Schep de kool nogmaals om. Laat deze afgedekt 10 minuten zacht koken onder af en toe roeren, tot deze gaar maar niet te zacht is. Voeg tussentijds nog 1-2 eetlepels water toe, zodat de kool niet aanbakt. Roer tenslotte de boter erdoor.
Serveren
TIP: Heerlijk met gekookte rijst of naanbrood
TIP: Voeg voor een smeuïge curry 2 dl kokosmelk toe.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.