Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Breng een pan met water een beetje zout aan de kook.
Halveer de preien in de lengte, was de preien en snijd de preien in dunne halve ringen. Kook de prei in circa 3 minuten beetgaar en giet de prei af.
Snijd de ham in blokjes.
Snijd de kastanjechampignons in plakken.
Halveer de cherrytomaten.
Snijd de peer van het klokhuis af in plakken en snijd de plakken in blokjes.
Koken
Meng met een staafmixer de eieren, kookroom, honing en de grove mosterd en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de ham en de prei over een met olie ingevette ovenschaal en schenk het eiermengsel erover.
Bak de honing-mosterd prei in de oven in circa 20 minuten gaar.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de plakken champignons circa 6 minuten. Breng de champignons op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Meng in een grote kom de champignons, cherrytomaten, peer, rucola en een scheutje olijfolie extra vergine.
Serveren
Snijd het stokbrood in plakken. Verdeel de honing-mosterd prei uit de oven en de salade over borden. Serveer het stokbrood ernaast.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.