Hongaarse goulashsoep
Receptinformatie
Voorbereiding
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
Pel de ui en snipper deze fijn.
Pers het teentje knoflook.
Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
Koken
Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de runderpoulet in ca. 5 minuten rondom bruin.
Voeg de ui, paprika, knoflook en tomatenpuree toe en fruit deze ca. 3 minuten mee.
Strooi de bloem en paprikapoeder over het vlees en bak deze ca. 1 minuut mee.
Voeg de bouillon en het laurierblad toe en breng de soep al roeren de aan de kook. Laat de soep afgedekt ca. 2 uur op een sudderpit trekken.
Kook de laatste 10 minuten de blokjes aardappel mee. Verwijder het laurierblad en breng de goulashsoep op smaak met zout en peper.
Serveren
Verdeel de goulashsoep over 4 borden en serveer er stokbrood bij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.