Receptinformatie
Voorbereiding
Was de tomaten, schrap de winterpeen en snijd beide in kleine stukjes.
Snijd de ui in halve, dunne ringen. Pluk de tijm.
Koken
Verhit de olijfolie in een soeppan op zacht vuur. Pers het teentje knoflook en bak deze met de ui aan.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee.
Voeg daarna de winterpeen, peper en zout toe en bak al roerende gedurende 5 minuten, totdat de ui en winterpeen zacht worden.
Voeg de gesneden tomaten en de tijm toe en bak deze een halve minuut mee.
Giet nu ¾ liter water op de groente en breng dit aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en laat alles 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel, totdat de tomaten uiteen vallen.
Pureer het mengsel met de staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout en eventueel met suiker.
Serveren
Voeg naar smaak gehaktballetjes of vermicelli toe.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.