stomen

Hollandse risotto

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Hallo Italië, komen jullie deze heerlijke, smeuïge risotto eens proberen? Zacht van smaak, lekker romig én: vol Nederlandse groenten. Het beste van twee werelden.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Was de bloemkool en hak in hele fijne stukjes (zo klein als de rijstkorrels)

Was en snijd de spitskool in fijne reepjes. Roerbak kort op hoog vuur en zet apart.

Snipper de ui en hak de salie fijn.

Kook 15 deciliter water en los hierin de bouillonblokjes op. Houd warm.

Koken

Fruit de ui in een scheutje olie. Voeg de risottorijst toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus af met witte wijn en laat inkoken.

Voeg een soeplepel bouillon toe en laat inkoken. Blijf dit herhalen tot de helft van de bouillon op is (ongeveer 10-15 minuten).

Doe de laatste 10 minuten de fijngehakte bloemkool bij de rijst en laat de rest van de bouillon beetje bij beetje inkoken.

Laat de boter smelten en bak hierin op laag vuur de fijngehakte salie. Meng de salieboter door de volledig gekookte bloemkoolrisotto.

Roer als laatste de spitskool en de mascarpone door de risotto. Breng op smaak met peper en zout en warm door.

Serveren

Verdeel de risotto over vier borden of kommen.

Lekker met fijngehakte nootjes als garnering.