Receptinformatie
Hallo Italië, komen jullie deze heerlijke, smeuïge risotto eens proberen? Zacht van smaak, lekker romig én: vol Nederlandse groenten. Het beste van twee werelden.
Voorbereiding
Was de bloemkool en hak in hele fijne stukjes (zo klein als de rijstkorrels)
Was en snijd de spitskool in fijne reepjes. Roerbak kort op hoog vuur en zet apart.
Snipper de ui en hak de salie fijn.
Kook 15 deciliter water en los hierin de bouillonblokjes op. Houd warm.
Koken
Fruit de ui in een scheutje olie. Voeg de risottorijst toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus af met witte wijn en laat inkoken.
Voeg een soeplepel bouillon toe en laat inkoken. Blijf dit herhalen tot de helft van de bouillon op is (ongeveer 10-15 minuten).
Doe de laatste 10 minuten de fijngehakte bloemkool bij de rijst en laat de rest van de bouillon beetje bij beetje inkoken.
Laat de boter smelten en bak hierin op laag vuur de fijngehakte salie. Meng de salieboter door de volledig gekookte bloemkoolrisotto.
Roer als laatste de spitskool en de mascarpone door de risotto. Breng op smaak met peper en zout en warm door.
Serveren
Verdeel de risotto over vier borden of kommen.
Lekker met fijngehakte nootjes als garnering.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.