Receptinformatie
Voorbereiding
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in kleine stukjes. Meng deze door de andere soepgroenten.
Koken
Breng de bouillon samen met de groenten op een matig vuur tegen de kook aan, maar laat de soep niet echt koken! Laat de groentesoep in ongeveer 15 minuten gaar koken.
Kneed intussen voor de gehaktballetjes de gehakt samen met het paneermeel, ½ losgeklopt ei, snufje nootmuskaat, versgemalen peper en zout naar smaak, goed door elkaar. Vorm er kleine balletjes van en doe ze direct in de soep zodat ze mee garen.
Voeg eventueel naar smaak gehaktballetjes of champignons toe.
Hak de peterselie fijn en roer vlak voor het serveren 3 eetlepels door de soep.
Serveren
TIP: Ook lekker om 2 eetlepel verse lavas (maggiplant) toe te voegen! En nog lekkerder om zelf bouillon te trekken van een runderschenkel, mergpijpje en soepvlees.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.