stomen

Hollandse groentesoep met balletjes

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de spruitjes schoon en snijd ze in kleine stukjes. Meng deze door de andere soepgroenten.

Koken

Breng de bouillon samen met de groenten op een matig vuur tegen de kook aan, maar laat de soep niet echt koken! Laat de groentesoep in ongeveer 15 minuten gaar koken.

Kneed intussen voor de gehaktballetjes de gehakt samen met het paneermeel, ½ losgeklopt ei, snufje nootmuskaat, versgemalen peper en zout naar smaak, goed door elkaar. Vorm er kleine balletjes van en doe ze direct in de soep zodat ze mee garen.

Voeg eventueel naar smaak gehaktballetjes of champignons toe.

Hak de peterselie fijn en roer vlak voor het serveren 3 eetlepels door de soep.

Serveren

TIP: Ook lekker om 2 eetlepel verse lavas (maggiplant) toe te voegen! En nog lekkerder om zelf bouillon te trekken van een runderschenkel, mergpijpje en soepvlees.