Receptinformatie
Voorbereiding
Was de spliterwten. Voor een beter resultaat kun je de erwten 1 uur in water laten weken.
Snijd de prei in halve ringen, snijd de wortel in de lengte in vieren en dan in plakjes van 1 cm, schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van 1 cm, snijd de ui in blokjes van 1 cm.
Koken
Doe 2 liter water, de spliterwten, het spek en de runderbouillon in een grote pan en breng deze aan de kook.
Schep het schuim weg en laat de soep 45 minuten zachtjes koken.
Voeg de groente aan de soep toe en kook deze in 30 minuten gaar.
Hak de takjes selderij in stukjes van ca. 0,5 cm en laat deze samen met de in plakjes gesneden rookworst nog 1 minuut meekoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.