stomen

Hollandse Erwtensoep met rookworst

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Was de spliterwten. Voor een beter resultaat kun je de erwten 1 uur in water laten weken.

Snijd de prei in halve ringen, snijd de wortel in de lengte in vieren en dan in plakjes van 1 cm, schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van 1 cm, snijd de ui in blokjes van 1 cm.

Koken

Doe 2 liter water, de spliterwten, het spek en de runderbouillon in een grote pan en breng deze aan de kook.

Schep het schuim weg en laat de soep 45 minuten zachtjes koken.

Voeg de groente aan de soep toe en kook deze in 30 minuten gaar.

Hak de takjes selderij in stukjes van ca. 0,5 cm en laat deze samen met de in plakjes gesneden rookworst nog 1 minuut meekoken.

Breng op smaak met peper en zout.