Hollandse Erwtensoep
Receptinformatie
Een authentiek recept voor de lekkerste Hollandse Erwtensoep! Het duurt even, maar dan heb je ook wat.
Voorbereiding
Doe in een grote soeppan 2 liter water en doe daarbij de spliterwten, varkensribbetjes, ontbijtspek, laurierblad. Voeg ongeveer 20 peperkorrels en wat zeezout toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer een uur staan op een zacht vuur.
Snij ondertussen de winterpeen, knolselderij en aardappel in kleine blokjes en snij de prei fijn.
Koken
Haal het vlees uit de pan en voeg de groenten toe.
Haal de botjes van het vlees en snij het in blokjes. Voeg vervolgens het vlees weer toe.
Laat het geheel nog minimaal een uur op het vuur staan.
Snij de rookworst in partjes en voeg toe aan het geheel.
Snij de bladselderij fijn en voeg toe aan het geheel.
Serveren
Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.