Receptinformatie
Traditionele Hollandse appeltaart is op elk feestje een succes. Met dit recept maak je deze heerlijke appeltaart gemakkelijk zelf. Zo is zelf taarten bakken helemaal niet moeilijk!
Voorbereiding
Doe de bloem samen met de witte basterdsuiker, een snufje zout en de koude boter in een beslagkom. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes, kneed het geheel vervolgens met een koele hand tot een homogene deegbal of gebruik een keukenmachine met kneedhaken.
Laat het deeg afgedekt minimaal een half uur rusten, zodat de boter weer hard kan worden. Verwarm de oven voor op 180˚C.
Koken
Schil de appels, verwijder de klokhuizen, en snijd de appel in kleine stukjes. Wel de rozijnen in 1,5 dl heet water. Hak de walnoten kleiner. Voeg ze samen met de gewelde rozijnen, de custardpoeder, de suiker en wat rum toe aan de appelstukjes, schep dit om zodat alles goed gemengd is.
Vet de springvorm in met boter. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een 0,5 cm dikte, bekleed hier de bakvorm mee. Snijd van het resterende deeg repen van een 0,5 cm breedte.
Vul de vorm met het appelmengsel, dek dit af met een vlechtwerk van de deegrepen. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Bak de appeltaart in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur goudbruin.
Serveren
Serveer met een bolletje ijs en creëer het ideale dessert!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.