Receptinformatie
Een oer-Hollands recept om van te genieten!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken, zodat ze tijdens het koken gelijktijdig gaar worden.
Schil de appels, halveer ze, snijd ze dan in kwarten en verwijder het klokhuis.
Maak de ui schoon en snijd deze ook in kwarten.
Koken
Doe de aardappelen en appels samen met de uien in een kookpan en schenk er zoveel water op dat de groenten half onder staan.
Verkruimel het bouillonblokje erboven.
Breng de hete bliksem snel aan de kook, giet na ± 15 minuten het kookvocht eraf en bewaar 2 dl kookvocht.
Bak de spekblokjes intussen uit en verwarm de rookworst door deze te wellen in heet water.
Stamp de hete bliksem met een pureestamper, schenk het achtergehouden kookvocht erbij samen met de uitgebakken spekjes.
Maak alles verder op smaak met versgemalen peper en warm het nog goed door.
Serveren
Serveer de hete bliksem met rookworst.
TIP: voor een vegetarische variant vervang je de spekblokjes en rookworst door blokjes boerenkaas en bijvoorbeeld wat noten naar keuze.
Het is ook lekker om rozijntjes toe te voegen.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.