Receptinformatie
Voorbereiding
Schil de knolselderij, was de knolselderij en snijd deze in blokjes. Pel en snipper het sjalotje.
Verwarm de oven voor op 220˚C
Koken
Breng 800 ml water met de bouillonblokjes en de knolselderij aan de kook. Laat plm. 20 minuten zachtjes koken.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig. Neem uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de paddenstoelen in het overgebleven spekvet. Voeg de gesnipperde sjalot eraan toe. Bak even mee.
Pureer de knolselderijsoep met 3/4 van de paddenstoelen en de helft van de spekreepjes tot een gladde massa. Voeg de slagroom toe. Verwarm de soep goed door. Schep de soep met de achtergehouden paddenstoelen en spek in voorverwarmde kommen.
Maak de rand van de kommen nat met een kwastje en leg op iedere kom een plakje bladerdeeg, zet de kommen op een bakplaat en bak de bladerdeeg goudbruin en krokant in ± 8 minuten.
Serveren
Garneer met de rest van de paddenstoelen en spekreepjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.