stomen

Herfstsoep met krokante bladerdeeg

Receptinformatie

Soep
4 personen
Lunchgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de knolselderij, was de knolselderij en snijd deze in blokjes. Pel en snipper het sjalotje.

Verwarm de oven voor op 220˚C

Koken

Breng 800 ml water met de bouillonblokjes en de knolselderij aan de kook. Laat plm. 20 minuten zachtjes koken.

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig. Neem uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de paddenstoelen in het overgebleven spekvet. Voeg de gesnipperde sjalot eraan toe. Bak even mee.

Pureer de knolselderijsoep met 3/4 van de paddenstoelen en de helft van de spekreepjes tot een gladde massa. Voeg de slagroom toe. Verwarm de soep goed door. Schep de soep met de achtergehouden paddenstoelen en spek in voorverwarmde kommen.

Maak de rand van de kommen nat met een kwastje en leg op iedere kom een plakje bladerdeeg, zet de kommen op een bakplaat en bak de bladerdeeg goudbruin en krokant in ± 8 minuten.

Serveren

Garneer met de rest van de paddenstoelen en spekreepjes.