stomen

Kleurrijke wintersalade met oesterzwammen

Lekker met geroosterd brood

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Krijg je ook geen genoeg van al die seizoenssmaken? Dan kan deze kleurrijke salade er ook nog wel bij!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de radicchio rosso schoon en scheur de bladeren en grove stukken.

Maak de veldsla schoon en meng deze met de radicchio.

Veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier en halveer de grote exemplaren.

Schil de sinaasappel met het wit mee, snijd voorzichtig de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op boven een kom.

Roer een dressing van 3 eetlepels olijfolie, het sinaasappelsap, de honing en mosterd en breng op smaak met zout en peper.

Hak de walnoten grof.

Koken

Verhit een grillpan en bestrijk deze met de rest van de olie.

Gril de oesterzwammen 5 minuten, regelmatig keren.

Serveren

Schep de sinaasappelpartjes, de oesterzwammen, de walnoten en de dressing voorzichtig door de sla.