Receptinformatie
Een heerlijke herfstige soep met groente en fruit uit het seizoen van Eva van Eef Kookt Zo! Een feestje in een kom!
Voorbereiding
Was de appels en de pompoen en snijd ze in blokjes (verwijder vruchtvlees/ klokkenhuis).
Snipper het uitje.
Snijd de knoflookteentjes fijn.
Koken
Doe een beetje olie in een pan. Fruit het uitje samen met de knoflook, gember en nootmuskaat even kort aan tot het lekker gaat ruiken.
Doe dan de pompoen samen met het blokje kippenbouillon (even verkruimelen) in de pan en stoof dit kort.
Voeg daarna de appel toe; stoof ook even mee en schep af en toe om.
Doe vervolgens het water en de melk erbij. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de soep nu 30 minuten pruttelen.
Als de pompoen gaar is, pureer je de soep met een staafmixer en breng je deze op smaak met peper en zout. Indien nodig kun je de soep nog iets inkoken.
Serveren
Serveer de soep met een beetje room en wat pompoenpitten.
Lekker met een (volkoren) broodje en wat (zelfgemaakte) kruidenboter erbij bijvoorbeeld.
Kijk <a href="https://www.eefkooktzo.nl/pompoensoep-met-appel/ "target=_blank>hier</a> voor de hele blog!

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.