Receptinformatie
Ooit gehoord van dit Zweedse gerecht dat normaal met aardappels wordt gemaakt? Deze variant met pompoen tilt ‘m naar een hoger niveau! Maak kennis met dé klapper van je diner.
Voorbereiding
Let op: je staat voor dit recept maar 10 minuten in de keuken, maar het moet wel nog 40 minuten in de oven.
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
Mix de olijfolie met het azijn, chilipoeder, peper en zout.
Schil de pompoen met een fijnschiller, snijd hem doormidden en schep de zaden er uit.
Koken
Leg de pompoenhelften met de platte kant naar beneden op een bakplaat. Kerf vervolgens heel licht sneetjes in de pompoen.
Smeer de helft van de oliemix over de pompoen.
Schuif de bakplaat vervolgens midden in de oven en bak de pompoen 25 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en snij de pompoen nu in plakjes, zonder echt de bodem te raken en smeer de pompoen opnieuw in met de andere helft van de oliemix
Zet opnieuw in de oven en bak dit keer in 15 tot 20 minuten gaar.
Serveren
Voor meer smaak kun je eventueel laurierbladeren tussen de sneetjes steken.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.