Receptinformatie
Een smaakvolle en gezonde variant op de klassieke Hasselback aardappelen, maar dan met courgette. Leuk en lekker voor op de barbecue.
Koken
Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakjes, maar zorg ervoor dat je niet helemaal door de courgette snijdt. De plakjes moeten aan de onderkant vast blijven zitten. Door de courgettes tussen twee houten lepels te leggen, zorg je ervoor dat je niet per ongeluk uitschiet.
Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak deze fijn. Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook en rozemarijn.
Bestrijk de courgettes royaal met het oliemengsel en bestrooi met zout en peper.
Leg de courgettes in een aluminiumbakje op de barbecue.
Gril de courgettes gedurende 15-20 minuten, tot ze zacht beginnen te worden en licht gekarameliseerd zijn.
Strooi de verkruimelde geitenkaas over de courgettes en laat nog 5 minuten op de barbecue staan.
Haal de courgettes van de barbecue, rasp er wat citroen over en serveer warm.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.