Receptinformatie
Ciao bella! Door de aubergine Hasselback te snijden ontstaat een italiaans bijgerecht van de BBQ waar je tijdens het koken geen omkijken naar hebt. Met minimale voorbereiding, slechts 10 min, steel jij tijdens het diner de show met dit feestelijke bijgerecht.
Voorbereiding
Zet de ingrediënten klaar en bereid de BBQ voor op indirect grillen (alle kolen aan één kant) met een temperatuur van 180-200º C.
Halveer de aubergine in de lengte. Snij elke helft in dunne plakken, maar laat de onderste ½ centimeter aan elkaar zitten (Hasselback). Dit gaat het makkelijkst door tijdens het snijden aan beide kanten van de aubergine een eetstokje neer te leggen.
Smeer in elke inkeping wat pesto. Doe de tomatensaus in een barbecueschaal en leg de aubergines in de saus. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Koken
Zet de schaal gedurende 60 minuten op de BBQ (indirecte zone) tot het vruchtvlees zacht en gaar is. Hou de BBQ tussendoor zoveel mogelijk gesloten.
Serveren
Bestrooi de aubergine voor het serveren royaal met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. Buon appetito!

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.