Receptinformatie
Kelly van Healthy Kelly bedacht deze hartige taart met groene asperges. Een originele manier van asperges bereiden en ook nog eens lekker makkelijk!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een bakblik van ongeveer 22 cm in (ik gebruikte een ovenschaal maar dat is toch geen aanrader omdat je dan de taart niet goed kan snijden en alles uit elkaar valt)
Maak het deeg volgens verpakking (die van koopmans moet 10 minuten rusten). Of gebruik de bladerdeeg en leg deze in de vorm.
Verdeel het deeg goed over de bakvorm en zorg ervoor dat er een opstaande rand is, zo blijft de vulling goed zitten.
Snijd de courgette in kleine stukjes en snijd ook de groene asperges in stukjes. Laat de koppen van de asperges wel wat langer deze gebruik je uiteindelijk als decoratie op de taart.
Koken
Bak de asperges (let op niet de koppen) en de courgette in een beetje olie ± 4 – 5 minuten.
Dep de groenten droog met een schone theedoek als er nog veel olie / vocht op zit.
Maak een mengsel van de eieren en creme fraiche en voeg wat peper en zout toe. Prik wat gaatjes in je hartige taart deeg.
Meng de groenten, hamreepjes en het ei / creme fraiche mengsel door elkaar en verdeel het over het deeg.
Leg de groene asperge koppen op de taart en duw ze er iets in.
Bestrooi de taart met de geraspte kaas.
Bak de taart voor ongeveer 35 – 45 minuten in de voorverwarmde oven totdat de hartige taart met asperges goudbruin is.
Serveren
Kijk <a href="http://healthy-kelly.nl/hartige-taart-asperges/">hier</a> voor de hele blog!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.