Receptinformatie
Jam van tomaten? Ja! Lekker op een geroosterde boterham met kaas, maar net zo smakelijk bij vlees, kip of vis. Eigenlijk lekker bij alles.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Snijd de tomaten in stukken en pureer ze grof in de blender.
Pel en snipper de rode ui en de knoflook heel fijn.
Koken
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 minuten op zacht vuur.
Voeg alle ingrediënten toe en knijp de halve sinaasappel erboven uit.
Breng het mengsel goed aan de kook.
Laat het geheel 4 minuten doorkoken en schenk de tomatenjam over in 4 schoongemaakte potten met een inhoud van elk 3 deciliter.
Sluit goed af met het deksel en zet de potten 5 minuten ondersteboven op het aanrecht.
Bewaar de potten tot gebruik op een koele plaats.
Serveren
Serveer de jam op kamertemperatuur. Dan is 'ie het lekkerst.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.