stomen

Hartige pruimtomatenjam

Ook lekker bij de bbq!

Receptinformatie

Soep
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Jam van tomaten? Ja! Lekker op een geroosterde boterham met kaas, maar net zo smakelijk bij vlees, kip of vis. Eigenlijk lekker bij alles.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de tomaten in stukken en pureer ze grof in de blender.

Pel en snipper de rode ui en de knoflook heel fijn.

Koken

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 minuten op zacht vuur.

Voeg alle ingrediënten toe en knijp de halve sinaasappel erboven uit.

Breng het mengsel goed aan de kook.

Laat het geheel 4 minuten doorkoken en schenk de tomatenjam over in 4 schoongemaakte potten met een inhoud van elk 3 deciliter.

Sluit goed af met het deksel en zet de potten 5 minuten ondersteboven op het aanrecht.

Bewaar de potten tot gebruik op een koele plaats.

Serveren

Serveer de jam op kamertemperatuur. Dan is 'ie het lekkerst.