Receptinformatie
Boooooeeeeeh… een mummie op je bord! Deze ‘niet-zo-heel-enge-maar- wel-heel-lekkere’ puntpaprika mummies maak je natuurlijk met Halloween. Pas op dat je je vingers er niet bij opeet!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de paprika’s in de lengte door en haal de zaadlijsten eruit.
Snipper de ui en kluts het ei.
Laat 4 bladerdeegplakjes ontdooien.
Koken
Fruit de ui en rul het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Schep het gehakt (zonder bakvet) in een kom, voeg de roomkaas toe en meng goed door.
Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel. Strooi wat van de geraspte kaas erover.
Snijd de bladerdeegplakjes in vier even brede repen. Wikkel elke paprika in met een reepjes bladerdeeg (plak het volgende reepje aan het vorige). Laat een spleetje open voor de oogjes.
Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Bak ongeveer 10 minuten.
Serveren
Druk twee oogjes van stukjes paprika in de daarvoor uitgespaarde ruimte als de kaas nog een beetje warm is.
Lekker met een salade en (zelfgemaakte) appelmoes erbij.
Let op: goed blazen! Deze mummies zijn heet.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.