Receptinformatie
Deze heerlijke spiesjes zijn prima voor de BBQ maar kunnen natuurlijk ook in de oven of op in een grillpan.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C. Schil de pastinaken, aardappelen en winterwortel en snijd ze in plakjes van ± 2 cm dik. Blancheer alle groenten ongeveer 6 minuten in kokend water met wat zout en spoel ze koud.
Verwijder eventueel de schil van de pompoen en snijd deze in blokjes.
Haal intussen de naaldjes van de takjes rozemarijn, behalve die aan het uiteinde.
Prik in ieder groenteplakje een gaatje met een metalen spies, rijg vervolgens de groente aan de takjes rozemarijn. Bestrooi ze met versgemalen peper, zout en de fijngehakte rozemarijn blaadjes en tenslotte met wat olijfolie.
Koken
Leg de groentespiesjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze in nog ongeveer 15 minuten verder gaar en goudbruin worden
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.