Receptinformatie
Lekker een keer wat anders! Spaghetti van groenten en balletjes van kruidige ricotta.
Voorbereiding
Maak de winterpeen en courgette schoon, halveer overdwars en snijd de helften in de lengte in reepjes.
Maak de rode paprika schoon en snijd in reepjes
Pel de sjalotten en snijd in reepjes.
Hak de pijnboompitten fijn.
Rasp de schil van de citroen.
Vermeng de ricotta met de bloem, de pijnboompitjes, de geraspte citroenschil en geraspte kaas.
Breng het mengsel op smaak met weinig zout en en peper en draai er 12 platte balletjes van.
Koken
Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie in een pan en bak de sjalotreepjes 2 minuten zachtjes al omscheppend glazig.
Voeg de reepjes winterpeen en reepjes paprikareepjes toe en bak 3 minuten mee.
Schep de courgettereepjes erdoor en bak deze 2 minuten mee.
Roer de dragon erdoor en breng het geheel op smaak met weinig zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olie in een andere pan en bak de ricottaballetjes aan beide zijden in 2 minuten goudbruin.
Schep de beetgare spaghetti en de ricottaballetjes met olie door het groentemengsel.
Serveren
Serveer in een mooie grote schaal.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.