Receptinformatie
Deze schotel wordt ongetwijfeld tot de bodem leeg geschraapt!
Voorbereiding
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika, tomaten, courgette, aubergine en knolselderij schoon en snijd in blokken, houd de helft van de knolselderij apart.
Schil de aardappels en snijd in blokken.
Koken
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappels en de apart gehouden knolselderij in kokend water met zout in 20 minuten gaar.
Verhit 1 eetlepel boter in een (braad) pan en bak de uisnippers met de blokken paprika, tomaat, courgette, aubergine en rest van knolselderij al omscheppen 5 minuten en breng op smaak met weinig zout en peper.
Stamp de aardappels met de knolselderij met de melk en 1 eetlepel boter tot een grove puree.
Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel boter.
Schep de groenten erin en dek af met de aardappel/knolselderijpuree.
Maak 4 holletjes in de puree en breek daar de eieren boven.
Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas en laat de schotel in het midden van de oven in 10 minuten gaar worden.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.