Receptinformatie
Italiaanse risotto bomvol oerhollandse groente. Niet zo'n fan van kool? Probeer het dan eens met venkel.
Voorbereiding
Maak de kolen schoon en snijd ze in stukjes.
Maak de winterpeen schoon en snijd in stukjes.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Koken
Breng 1 liter water aan de kook en verkruimel de bouillontabletten erboven.
Verhit de olijfolie in een grote pan met een dikke bodem.
Voeg de kolen, de winterpeen, de ui en de knoflook toe en fruit 3 minuten glazig.
Voeg de risottorijst toe en schep deze goed door het groentemengsel.
Voeg nu al roerend steeds een scheut bouillon toe en blijf dit herhalen tot de risottorijst beetgaar is (duurt ongeveer 20 minuten).
Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto.
Serveren
Bestrooi de risotto met de pijnboompitten en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.