Receptinformatie
Voorbereiding
Klop de eieren los met de bouillon of melk, voeg naar smaak versgemalen peper toe. Snijd de ui en knoflook heel fijn. De tomaten in kleine blokjes, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Verwarm de oven voor op 100˚C.
Koken
Verwarm een klontje boter met wat olie in een koekenpan en bak een kwart van de ui, knoflook, tomaat, paprika en de kipfilet hierin. Schep er een kwart van het eimengsel op en bak een omelet.
Bestrooi iedere gebakken omelet met fijngehakte lavas en breng hem op smaak met wat versgemalen peper en zout. Houd ze warm in de voorverwarmde oven terwijl je de overige bakt. Verdeel de veldsla over de omeletten en klap ze dubbel.
Serveren
Geef er geroosterd brood bij.
TIP: Lavas wordt ook wel maggikruid genoemd, het geeft ook een heerlijke smaak aan stoofpotten en soepen. Bewaar eventueel overgebleven lavas in porties verdeeld in de vriezer, zo heb je altijd verse kruiden bij de hand.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.