Receptinformatie
Eigenlijk is het gewoon een lekkere snack, zo’n groenten envelopje. Dat krokante jasje met die zachte binnenkant… mmm… Dat hapt lekker weg!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil en snijd de aardappel in kleine stukjes van 1 x 1 centimeter. Boen en snijd de wortel in ministukjes (zo klein als de erwtjes).
Snipper de ui. Snijd de peterselie fijn.
Klop het ei.
Koken
Kook de aardappelblokjes in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en doe terug in de nog warme pan. Prak een beetje.
Bak intussen in een pannetje de ui, erwtjes en wortelstukjes, ongeveer 8 minuten.
Doe de ui, erwtjes en worteltjes bij de aardappel en roer door. Breng op smaak met peterselie, paprikapoeder, peper en zout.
Snijd de vellen filodeeg schuin doormidden, zodat je driehoeken krijgt. Schep wat van het groentenmengsel op de vellen. Maak de zijkanten van het vel filodeeg nat (zodat ze goed dichtplakken). Vouw eerst de korte kant over de groenten en dan de zijkanten schuin erover, zodat je driehoekige pakketjes krijgt.
Leg de envelopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met wat ei. Bak ongeveer 15 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveren
Leg de envelopjes mooi op een schaal.
Serveer eventueel met een dipsausje, bijvoorbeeld zoete chilisaus.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.