stomen

Groenten envelopjes

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Eigenlijk is het gewoon een lekkere snack, zo’n groenten envelopje. Dat krokante jasje met die zachte binnenkant… mmm… Dat hapt lekker weg!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil en snijd de aardappel in kleine stukjes van 1 x 1 centimeter. Boen en snijd de wortel in ministukjes (zo klein als de erwtjes).

Snipper de ui. Snijd de peterselie fijn.

Klop het ei.

Koken

Kook de aardappelblokjes in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en doe terug in de nog warme pan. Prak een beetje.

Bak intussen in een pannetje de ui, erwtjes en wortelstukjes, ongeveer 8 minuten.

Doe de ui, erwtjes en worteltjes bij de aardappel en roer door. Breng op smaak met peterselie, paprikapoeder, peper en zout.

Snijd de vellen filodeeg schuin doormidden, zodat je driehoeken krijgt. Schep wat van het groentenmengsel op de vellen. Maak de zijkanten van het vel filodeeg nat (zodat ze goed dichtplakken). Vouw eerst de korte kant over de groenten en dan de zijkanten schuin erover, zodat je driehoekige pakketjes krijgt.

Leg de envelopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met wat ei. Bak ongeveer 15 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.

Serveren

Leg de envelopjes mooi op een schaal.

Serveer eventueel met een dipsausje, bijvoorbeeld zoete chilisaus.