Receptinformatie
Voorbereiding
Smelt de boter op een laag vuur uit.
Rasp de courgette en wortels grof, hak de ui en knoflook heel fijn.
Verwarm intussen de oven voor op 180˚C.
Koken
Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met de bakpoeder en het zout in een diepe kom.
Voeg de gesmolten boter, melk, de eieren en het zout toe, gebruik een handmixer met kneedhaken of een keukenmachine, en meng het geheel tot een deeg. Voeg dan de kaas, de geraspte courgette, wortel, ui en knoflook toe, maar let erop dat je het deeg niet te lang kneed!
Zet de muffinvormpjes op een bakplaat en vul ze voor 2/3 met het groentedeeg.
Bak de groentemuffins in het midden van de voorverwarmde oven in 20 - 25 minuten gaar en goudbruin.
Groentemuffin als ontbijt? Probeer ze dan ook eens zonder knoflook!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.