stomen

Groentemuffins

Altijd lekker!

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Smelt de boter op een laag vuur uit.

Rasp de courgette en wortels grof, hak de ui en knoflook heel fijn.

Verwarm intussen de oven voor op 180˚C.

Koken

Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met de bakpoeder en het zout in een diepe kom.

Voeg de gesmolten boter, melk, de eieren en het zout toe, gebruik een handmixer met kneedhaken of een keukenmachine, en meng het geheel tot een deeg. Voeg dan de kaas, de geraspte courgette, wortel, ui en knoflook toe, maar let erop dat je het deeg niet te lang kneed!

Zet de muffinvormpjes op een bakplaat en vul ze voor 2/3 met het groentedeeg.

Bak de groentemuffins in het midden van de voorverwarmde oven in 20 - 25 minuten gaar en goudbruin.

Groentemuffin als ontbijt? Probeer ze dan ook eens zonder knoflook!