Receptinformatie
Ook al komen bloemkool en broccoli niet altijd uit Nederland tijdens de winter, zonder hen is het feest niet compleet. En deze ovenmacaroni al helemaal niet. Een lekkere variatie op je traditionele macaroni én weer een makkelijk ovenmaaltje om te onthouden.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Maak vervolgens de bloemkool en broccoli schoon. Snijd ze in kleine roosjes en de overgebleven stronken in reepjes.
Koken
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing en giet het af.
Blancheer de bloemkool en broccoli in kokend water met wat zout, gedurende 6 minuten. Giet ook dit af en spoel ze koud af. Snijd de tomaten in kleine blokjes en schep ze door de uitgelekte groente.
Smelt hierna 50 gram boter op laag vuur. Let goed op: het mag niet bruin worden. Roer er in 1 keer alle bloem door, laat dit ongeveer 1 minuten garen. Roer er dan beetje voor beetje de melk doorheen tot er een licht gebonden saus ontstaat.
Voeg vervolgens ook beetje bij beetje de geraspte kaas aan de boter toe, tot er een stevige kaassaus ontstaat. Maak deze eventueel verder op smaak met versgemalen peper en nootmuskaat.
Meng de macaroni door de groente en schep er vervolgens de kaassaus door. Schep alles in een grote lage ovenschaal.
Smelt de rest van de boter en voeg het paneermeel toe. Bak het geheel iets bruin in een koekenpan en verdeel dit over de groentemacaroni.
Verwarm en gratineer de macaronischotel in ± 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin.
Serveren
Is je macaroni klaar? Zet 'm lekker midden op tafel en aanvallen maar!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.