stomen

Groente pita

Super combo!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Beleg je pita's eens met groente en je hebt een gezonde makkelijke maaltijd. Dit 'koolbroodje' heeft een bijzondere smaakcombinatie dankzij het zoute spek, zoetzure balsamicocrème en pittige kaas. Allemaal lekker warm uit de oven!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was en schoon de spruiten en snijd in plakjes. Laat de harde kernen zoveel mogelijk eruit.

Snijd de kool in fijne reepjes.

Snijd de pitabroodjes zo ver mogelijk open, zodat je ze goed kunt vullen, maar dat de helften nog wel een klein stuk aan elkaar vast zitten.

Koken

Bak de plakken ontbijtspek even bruin. Haal uit de pan en leg apart.

Bak de spruiten in het bakvet van het spek. Zet het vuur uit. Voeg de kool toe. Maal peper en zout naar smaak erover en meng er wat balsamicocrème door.

Beleg de pita’s met een plak spek, het groentenmengsel en stukjes kaas naar smaak. Steek een prikker erin om alles op zijn plek te houden.

Besmeer de bovenkanten van de broodjes met wat water of olie, zodat ze niet verbranden (leg er wat aluminiumfolie op als ze te bruin worden). Bak 5-6 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren

Serveer een broodje per persoon.