Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Was de pastinaak en winterpeen. Halveer ze en snijd daarna in de lengte frietjes van de pastinaak, zoete aardappel en winterpeen.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de frites eroverheen.
Verwijder het schilletje van de knoflook en snijd deze fijn.
Haal de blaadjes van de tijm.
Besprenkel de frietjes met de olijfolie en strooi de fijngesneden knoflook en tijmblaadjes over de frietjes. Hussel het geheel even door elkaar, zodat de ingrediënten mooi verdeeld zijn.
Koken
Bak de frietjes in ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
Verhit in een pannetje de boter. Als de boter warm is voeg je de blaadjes salie toe. Laat deze lekker knapperig worden in de boter.
Serveren
Verdeel voor het serveren de gebakken salie blaadjes over de frites, besprenkel met de salieboter en strooi eventueel wat grof zout over de frites overheen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.