Receptinformatie
Shakshuka is oorspronkelijk een gerecht waarbij eieren gepocheerd worden in een pittige tomatensaus. Vandaag gaan we voor een versie met groene groenten. Met een fris accent van venkel.
Voorbereiding
Maak de groenten schoon. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges af en snijd ze in de lengte doormidden.
Snijd de venkel en courgette in stukjes. Snijd de peterselie fijn.
Snijd de paprika in reepjes en de lente-ui in ringetjes.
Koken
Bak de venkel, courgette, paprika en asperges in een grote pan op middelhoog vuur in ongeveer 5-6 minuten beetgaar. Breng op smaak met de kruiden.
Voeg de spinazie en lente-ui toe en bak tot de spinazie geslonken is.
Maak vier kuiltjes in de groenten en breek hier de eieren in. Strooi naar wens wat peper en zout over de eieren. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Stoof nog 5-10 minuten tot de eieren gaar zijn.
Serveren
Zet de pan op tafel en garneer met stukjes feta en de peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.