Receptinformatie
Dat ziet er spectaculair uit, zo’n groene pannenkoek op je bord. Worden de kids ijzersterk van, want ze zitten vol spinazie, maar het is natuurlijk ook een supertraktatie voor jezelf (bijvoorbeeld in je broodtrommel)!
Voorbereiding
Was en droog de spinazie.
Koken
Roerbak de spinazie snel op hoog vuur totdat deze geslonken is.
Meng de bloem, 300 ml melk, de eieren en een snuf zout met een garde tot een dik beslag.
Pureer de spinazie met een staafmixer en roer door het beslag. Verdun het beslag met extra melk. Het moet ongeveer zo vloeibaar zijn als magere yoghurt.
Verwarm wat olie in een koekenpan en giet wat van het beslag erin. Bak 8 pannenkoeken op matig vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar.
Tip: houd de pannenkoeken die al klaar zijn warm op een bord, dat je weer op een pan heet water zet.
Serveren
Of je serveert de pannenkoeken natuurlijk direct.
Garneer met wat je lekker vindt; bijvoorbeeld kruidenroomkaas met hamblokjes of geroosterde bietenblokjes en een beetje honing.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.