Receptinformatie
Maak je Mexicaanse hap nét een tikkeltje gezonder met deze burritos van groene kool. Gevuld met groente, rijst en gehakt is dit een echte topper voor als je weinig tijd hebt.
Voorbereiding
Maak de winterpeen schoon en snijd in de lengte in dunne repen.
Maak de rode paprika schoon en snijd in de lengte in dunne repen.
Koken
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kook de groene koolbladeren in 3 minuten zacht in kokend water met wat zout.
Neem ze uit het water en laat ze uitlekken op een schone theedoek.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
Voeg de repen wortel en paprika toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het groente-gehaktmengsel over het midden van de groene koolbladeren en rol de bladeren op.
Serveren
Leg de gevulde koolbladeren met de naad naar beneden op een mooi groot bord, bestrooi ze met sesamzaad en serveer ze met een kommetje sojasaus om in te dopen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.