Receptinformatie
Dit recept gaat uit van zo'n 16 kroketjes.
Koken
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukjes en kook ze met wat zout in ± 20 minuten gaar. Kook de in kleine stukjes gesneden asperges in ± 6 minuten gaar. Giet na 20 minuten de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper of gebruik een pureeknijper. Gebruik nooit een staafmixer of keukenmachine dan wordt de aardappel stijfsel!
Roer de groenten door de puree. Maak de groentenpuree op smaak met versgemalen peper en een snufje foelie. Laat het door en door koud worden en opstijven.
Doe in een diep bord wat bloem, in een tweede bord het ei losgeklopt met een eetlepel water en in het derde bord de paneermeel.
Rol van het aardappel/groentenmengsel kroketjes, paneer ze door ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door de paneermeel te rollen. Herhaal dit nogmaals, maar niet meer door de bloem.
Verwarm de olie en bak de groene groentenkroketjes met niet meer dan 6 tegelijk in de hete olie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Maak een wasabi-mayonaise door wasabi, naar smaak door de mayonaise te roeren.
Serveren
Tip 1: Vervang de asperges door andere groene groenten of in kleine stukjes gesneden wortel.
Tip 2: of maak er ‘bitterballen’ van.
Tip 3: Deze kroketjes maak je snel samen met de kinderen. Maak een dubbele portie en vries ze in!

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.