Receptinformatie
De kleur van deze soep is mooi diepgroen en de Lollo Rosso sla geeft er een bijzondere smaak aan. Is deze voor de kinderen wat heftig? Voeg dan wat room toe.
Voorbereiding
Snipper de ui.
Snijd de broccoli in kleinere stukjes. Gebruik ook de stengel; snijd het onderste stukje eraf en schil eventueel een laagje van de buitenkant eraf met een dunschiller.
Was de sla en scheur in kleinere stukken. Houd een paar gekrulde stukken apart.
Hak de noten in kleine stukjes.
Koken
Fruit de ui in een ruime pan.
Doe de groenten, de bouillonblokjes en het water erbij en breng aan de kook.
Laat zo’n 10-15 minuten koken tot de broccoli zacht en gaar is.
Rooster de noten goudbruin en zet even apart.
Bak de apart gehouden sla in een beetje olie tot deze iets krokant is en zet apart.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng verder op smaak met peper en zout.
Serveren
Verdeel de soep over 4 borden.
Leg op elk bord wat van de gebakken sla.
Strooi in elk bord soep wat van de geroosterde nootjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.