Receptinformatie
Deze heerlijke zelfgemaakte eiersalade met groene asperges is gemakkelijk te maken en helemaal vers. Ideaal voor die eerste fijne voorjaarsdagen.. Genieten maar!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Laat water aan de kook komen in een ruime steelpan.
Snijd de dragon, bieslook en platte peterselie fijn.
Koken
Kook de asperges (afhankelijk van de dikte) 7 à 8 minuten, schep ze voorzichtig uit het water in een vergiet en spoel ze met wat koud water af.
Gebruik het kookwater van de asperges om je eieren in te koken. Leg de eieren als het water weer kookt voorzichtig in de pan en laat ze 8 minuten koken.
Giet de eieren af en laat ze een paar minuten in de pan onder een koud stromend straaltje water staan.
Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en hak ze fijn. Roer er de kruiden, augurken, mayonaise, tabasco en zout en peper doorheen.
Serveren
Beleg brood naar keuze met wat rucola of kropsla, en leg daar een royale lepel eiersalade op.
Strooi wat tuinkers over de eiersalade en leg daarop de asperges.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.